tirsdag den 19. marts 2013

Rughapsere


30 boller
3 dl lun vand
25 g gær
1 dl kærnemælk
2 spsk. olie
1 tsk. salt
1 spsk. honning
50g tranebær finthakkede
50g abrikos finthakkede
2 revne gulerødder
1 del speltflager
1.5 dl rugkerner kogt eller udblødte i vand natten over 4 dl fuldkornsrugmel
2 dl sigtemel
4 dl hvedemel
sesamfrø til at rulle i
Rør gæren ud i lunkent vand. Tilsæt kærnemælk, olie, salt, honning, tørret frugt, reven gulerødder, speltflager og rugkerner og rør. Tilsæt fuldkornsrugmel, sigtemel og hvedemel og ælt til en god fast dej.
Lad dejen hæve tildækket i 2 ti-mer. Ælt den herefter godt igennem igen. Del dejen i to, og tril ca. en halv meter lange pølser. Fugt dine hænder med rigeligt vand og stryg dem over og om den udrullede dej. Rul derefter dejen i masser af sesamfrø. Skær hver pølse ud i ca. 15 stykker og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve 1 time. Bag hapserne ved 180 grader ca.15 minutter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar