tirsdag den 19. marts 2013

Mormorboller med kamut.

Til ca. 16 stk.
100 g smør
3 dl mælk
20 g gær
300 g sigtet mel
300 g fuldkorns kamut
2 spsk. rørsukker
2 æg
40 g hakkede chokolade
40g hakkede mandler
1/2 tsk. vaniljepulver
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælk. Når det er lunkent opløses gæren i det.
Pisk æg med sukker, tilsæt mælkeblanding, derefter sigtet mel og fuldkorns kamut. Ælt dejen godt og tilsæt chokolade og hakkede mandler, ælt til dejen er sammenhængende.
Læg et fugtigt klæde over skålen og sæt den til at hæve 1 ½ time til den har dobbelt størrelse.
Ælt dejen på et meldrysset bord og form til boller, stil dem til hævning med et fugtigt klæde over 20 minutter og pensl med sammen pisket æg, bag bollerne ved 200 grader i ca.15 min til de er gyldne


.




Ingen kommentarer:

Send en kommentar